“Drive is niet leeftijdsgebonden. Gelukkig.”

Tobias Verhoeven, projectontwikkelaar, directeur Synchroon

“Als projectontwikkelaar voelen wij de verantwoordelijkheid om de juiste dingen te doen”, zegt Tobias Verhoeven, directeur van Synchroon. “Wij creëren bijzondere woonmilieus aan de randen van de stad, in de binnensteden, in monumentaal vastgoed zoals dat heet. We leggen met onze projecten relaties met o.a. natuur, cultuur en maatschappij. Wil je dat allemaal bij elkaar brengen, wil je steden vergroenen, wil je in je werk zingeving leggen, dan moet je wel bijblijven.”

Titel staat voor kennisniveau dat je (onder)houdt

De toon is gezet al aan het begin van dit gesprek. Deze projectontwikkelaar probeert een een bescheiden rol te spelen in de klimaatverandering, zo verwoordt hij dat zelf. Althans, in het helpen voorkomen daarvan. Ze noemen zichzelf circulair ontwikkelaar en letten bijvoorbeeld zeer specifiek op materiaalkeuze in relatie tot CO2 uitstoot. Verhoeven: “Als je zo naar je werk kijkt, wil je intrinsiek op de hoogte zijn van de nieuwste mogelijkheden. Dan wil je alles weten over biodiversiteit en aanhaken bij partners die ook voortdurend innoveren en onderzoek doen. Net als jijzelf. Je herkent een andere partij aan dezelfde houding. Je weet het meteen als je in gesprek gaat of je er hetzelfde inzit.” Zo vindt hij het belangrijk dat de partners waarmee Synchroon werkt de titel dragen en dus ingeschreven staan bij het register. “Zo weet je dat het professionals zijn die een bepaald kennisniveau hebben en (onder)houden.”

Zowel inhouse als individueel blijven ontwikkelen

Bij Synchroon werken uiteraard projectontwikkelaars: sociaal geografen, vastgoedeconomen, civiel ingenieurs, TU’ers die de master Real Estate als achtergrond hebben. Voortdurend bij- en nascholen comes naturally hier. Maar het bureau faciliteert dit ook uiteraard met collectieve inhouse trainingen bijvoorbeeld op het het gebied van schrijven, presenteren of onderhandelen. Verhoeven: “Het is ook belangrijk dat elke medewerker zelf bepaalt wat hij of zij nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Als directie zijn wij hierin dienend, omdat we geloven dat wanneer je het eigenaarschap bij de collega zelf legt, de drive en energie die iemand steekt in zijn ontwikkeling veel groter en natuurlijker zal zijn. Bij- en nascholing, up to date blijven is niet alleen belangrijk voor jonge collega’s maar net zo goed voor de 50-plusser bij ons. Ik stel elke dag vast dat drive niet leeftijdsgebonden is”, besluit Verhoeven. “Gelukkig”.