Tuin- en landschapsarchitect

Tuin- en Landschapsarchitectuur - NRE Eindhoven
Olympuspark Almere
Tuin- en landschapsarchitectuur
Tuin- en landschapsarchitectuur - NRE Eindhoven
Tuin- en Lanschapsarchitectuur - Eemsdelta Campus
Tuin- en Landschapsarchitectuur - NRE Eindhoven
Olympuspark Almere

Wat doet een tuin- en landschapsarchitect?

Tuin- en landschapsarchitecten zorgen voor de (groene) ruimte tussen de bebouwde omgeving. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan een leefbare woon- en werkomgeving door gebieden te verrijken met verrassende landschappen, parken en groene pleinen. Ze hebben een goed ruimtelijk voorstellingsvermogen, zijn creatief en hebben kennis van planten, struiken en bomen. Bovendien hebben ze oog voor een goede waterhuishouding en zo zorgen ze voor een groene omgeving die bijdraagt aan de maatschappelijke uitdagingen van dit moment. Ook als je je eigen tuin wil laten ontwerpen en aanleggen, dan kun je bij hen terecht.

Een tuin- en landschapsarchitect coördineert vaak het werk van aannemers, stratenmakers en hoveniers. Zo controleren ze of het ontwerp goed wordt uitgevoerd.

Nederlandse Vereniging voor Tuin- en landschapsarchitectuur (NVTL)

De NVTL is de Nederlandse beroepsvereniging voor tuin- en landschapsarchitecten en ontwerpers en heeft ca. 700 leden. Het is een open vereniging waar iedereen die de groene inrichting van tuin tot landschap een warm hart toedraagt lid van kan worden. De leden hebben zich verbonden aan de gedragsregels die door de vereniging zijn opgesteld. Meer informatie over het werk van een tuin- en landschapsarchitect en de NVTL kun je vinden op nvtl.nl.

Ruimtelijke kwaliteit
Tuin- en landschapsarchitectuur speelt een essentiële rol in het creëren van aantrekkelijke en functionele buitenomgevingen die een positieve impact hebben op de levenskwaliteit van mens- en samenleving