Controle diploma

Wil je weten of je met je Nederlandse diploma, na het doorlopen van de beroepservaringperiode, kunt inschrijven in het architectenregister? Lees hieronder op grond van de Nadere Regeling welke Nederlandse Masteropleidingen dat zijn:

TU Delft: Masteropleiding Architecture, Urbanism and Building Sciences, tracks Architecture, Urbanism of Landscape Architecture.

TU Eindhoven: Masteropleiding Architecture, Building and Planning, tracks Architecture of Urban design and planning. 

Wageningen Universiteit: Masteropleiding Landscape Architecture and Planning, specialisatie Landscape Architecture.

Interieurarchitectuur aan de Gerrit Rietveld academie, Interieurarchitectuur aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Interieurarchitectuur aan Avans Hogeschool Breda, Interieurarchitectuur aan de Hogeschool der Kunsten Den Haag, Interieurarchitectuur aan de Hogeschool Zuyd Maastricht. Interieurarchitectuur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Interior Architecture & Retail Design, afgegeven door de Hogeschool Rotterdam.

Let op: ben je afgestudeerd aan de Academies van Bouwkunst in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Arnhem, Tilburg of Maastricht dan kun je in principe direct ingeschreven worden in het architectenregister. Wel moet je een verklaring bij je inschrijfverzoek meesturen waarin de examencommissie aangeeft dat je voldaan hebt aan de eindtermen in de Regeling Beroepservaringperiode.

Heb je een buitenlands diploma, dan moet deze eerst erkend worden voordat je de beroepservaringsperiode kunt doorlopen en vervolgens ingeschreven kunt worden. Hier lees je daar meer over.

Twijfel je en wil je dat wij je diploma controlerenVraag dan hier de controle van je diploma aan. 

.